Vhodné potraviny

Zde vám přinášíme přehled běžně používaných a přesto často nedoceňovaných potravin, které jistě prospějí vašemu zdraví.
Dobře působí na nervy člověka, čistí krev, snižuje krevní tlak, odvodňuje - využívá se při potížích s ledvinami.
 
Potravina Popis Vitamíny a minerály

Celer

Využívají se bulvy i listy rostliny, podporuje chuť k jídlu, podporuje látkovou výměnu, proto se doporučuje při dietách. Dobře působí na nervy člověka, čistí krev, snižuje krevní tlak, odvodňuje - využívá se při potížích s ledvinami.

- B1, B2, PP, C
- glycidy, puriny, silice
 a bílkoviny
- vápník, draslík, sodík,    hořčík, draslík, fosfor

Česnek

Působí proti bolestem v krku, rýmě, chřipce a nachlazení. Snižuje hladinu cukru a cholesterolu, snižuje krevní tlak, působí proti střevním infekcím.

- A, B, C
- vápník, selen, jód

Cibule

Snižuje cholesterol, krevní tlak, povzbuzuje trávení, pomáhá na křehké nehty. Syrová působí proti jaterním potížím. Dezinfikuje dýchácí, trávicí a močové cesty.

- B6, C, E
- draslík, vápník, sodík,   fosfor, železo

Křen

Zlepšuje trávení, posiluje játra, reguluje střevní flóru. Čistí nosní dutiny, pomáhá při revmatismu a zánětu hrudníku.

- C, A
- železo, hořčík, draslík, vápník, fosfor
Paprika Využívá se spousta druhů této zeleniny. Pomáhá trávení, ovlivňuje činnost střev. - C, E, B6
- draslík, železo, fosfor