Tukožroutská dieta

Princip: Hlavním pilířem této diety je konzumace tak zvané tukožroutské polévky. Ta se skládá z velkého množství vody a vařené zeleniny (např. rajčat, mrkve, papriky, petržele, celeru...). Do polévky lze v malém množství přidávat různá dochucovadla. Kromě polévky lze konzumovat také ovoce, vařenou či syrovou zeleninu, mléko, rýži ři kuřecí nebo hovězí maso - hlavní složka jídelníčku je však stále polévka. Její maximální denní množství však není omezeno, takže člověk nemá pocit hladu. Cílem diety je minimalizovat kalorickou hodnotu potravy. To může ale zapříčinut únavu člověka.

Doporučená délka: Tato dieta pracuje na principu jednostranné stravy, proto by se neměla držet déle než týden! Je proto vhodná pouze k shození pár přebytečných kil. Pokud máte strach z jo-jo efektu, můžete polévku konzumat i po skončení diety místo jednoho denního jídla.